Vezi câți ani de închisoare au cerut procurorii pentru Vlad Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 14.06.2016
Влад Филат 14.06.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 22 iunie, la Judecătoria Buiucani din Chișinău au continuat şedinţele în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Şedinţa a continuat cu dezbaterile judiciare în care părţile şi-au prezentat pledoariile.

CHIŞINĂU, 22 iun — Sputnik. Procurorii cer 19 ani de închisoare pentru fostul premier moldovean Vladimir Filat şi confiscarea bunurilor acestuia. Anunțul a fost făcut miercuri de procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

Astăzi, 22 iunie, la Judecătoria Buiucani au continuat şedinţele în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Şedinţa a continuat cu dezbaterile judiciare în care părţile şi-au prezentat pledoariile.

„Având în vedere toate probele acumulate, am susținut ca instanța de judecată să aplice 19 ani de închisoare, 3.000 de unități convenționale și privarea de a ocupare de funcții publice pentru o perioadă de cinci ani", a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Filat urmează să prezinte ultimul cuvânt în fața instanței. Şedinţa a fost stabilită pentru data de 27 iunie. Potrivit legislației, inculpatul poate să refuze acest drept.

Vladimir Filat are 47 de ani.

Fluxul de știri
0