Dragoş Dumitriu: asigurările de stabilitate de la București nu sunt credibile

© SputnikBucurești
București - Sputnik Moldova
Abonare
Surprinderea manifestată de autoritățile de la București privind ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii arată că politicienii și pseudotehnocrații nu sunt pregătiți pentru ceea ce urmează să se întâmple.

BUCUREŞTI, 24 iunie — Sputnik. Analistul Dragoş Dumitriu a declarat pentru Sputnik că situația economică a Uniunii Europene și a României este extrem de gravă, impunându-se soluții radicale.

A British flag which was washed away by heavy rains the day before lies on the street in London, Britain, June 24, 2016 after Britain voted to leave the European Union in the EU BREXIT referendum. - Sputnik Moldova
Europenii obișnuiți spun NU oligarhiei financiare

Pentru România, cel mai grav aspect legat de Brexit este surprinderea manifestată de autorități și de liderii politici, ceea ce relevă o completă ignorare a realității. În consecință, argumentează analistul, analizele şi asigurările oficiale nu sunt credibile, dar mai grav este că România pare complet nepregătită să înțeleagă și să rezolve problemele care vor apărea odată cu Brexit.

"Din păcate, România are o balanță externă negativă, deci nu poate apela la o alternativă internă, neavând nici o producție proprie semnificativă", a declarat Dragoş Dumitriu pentru Sputnik.

Analistul apreciază că, în acest context internațional din ce în ce mai fragil, se impune o soluție sistemică serioasă, bazată pe investiții ale statului în capacități de producție, precum şi reluarea relațiilor cu estul.

Referendumul istoric din Marea Britanie în favoarea ieșirii din uniunea Europeană a avut loc la 23 iunie curent. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană au votat 51,9% dintre britanicii care s-au prezentat la vot.

Fluxul de știri
0