Europenii obișnuiți spun NU oligarhiei financiare

© REUTERS / Reinhard KrauseA British flag which was washed away by heavy rains the day before lies on the street in London, Britain, June 24, 2016 after Britain voted to leave the European Union in the EU BREXIT referendum.
A British flag which was washed away by heavy rains the day before lies on the street in London, Britain, June 24, 2016 after Britain voted to leave the European Union in the EU BREXIT referendum. - Sputnik Moldova
Abonare
Românii, ca şi ceilalți emigranți, au fost masiv pro-UE, pe care o percep, pe bună dreptate, ca un factor care le încurajează prezența într-o țară unde pot câștiga mai bine decât acasă.

Analiză de Bogdan Radu Herzog

În Marea Britanie, ca de altfel şi în celelalte state industrializate din Europa de Vest, politicile economice de liber-schimb şi de favorizare a imigraţiei, încurajate şi de Bruxelles, au afectat în mod negativ mai ales clasa muncitorilor industriali şi agricoli.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump holds a rally with supporters in Albuquerque, New Mexico, U.S., May 24, 2016 - Sputnik Moldova
Donald Trump despre Brexit: fantastic

Ramuri industriale, odinioară înfloritoare, sunt pe cale de dispariție. În această situație se găsesc de fapt toate joburile manufacturiere exportate spre alte colțuri ale planetei.

Beneficiarii acestui exod de joburi sunt de fapt o pătură socială restrânsă, concentrată în City-ul londonez, în cazul Marii Britanii, şi o parte din ce în ce mai îngustă din pătura mijlocie.

Românii, ca şi ceilalți emigranți, au fost masiv pro-UE, pe care o percep, pe bună dreptate, ca un factor care le încurajează prezența într-o țară unde pot câștiga mai bine decât acasă.

New York Stock Exchange, Wednesday, Dec. 9, 2015 - Sputnik Moldova
BREXIT: Lira este acum la cea mai mare prăbușire

Această diferență socială și etnică este vizibilă: fostele regiuni industriale din nordul si nord-estul Angliei au votat pentru ieșirea din UE în timp ce zonele urbane cu numeroși imigranți (români, pakistanezi, polonezi) au votat pentru menținerea Uniunii. La fel şi zonele care trăiesc direct sau indirect de pe urma capitalului speculant financiar-bancar, singurul beneficiar de facto al acestui proiect de tip Babel.

Devine tot mai clară diferența între agenda elitelor (care controlează și media tradițională) și realitățile cu care se confruntă oamenii obișnuiți din toată lumea.

Referendumul, care în ciuda manipulării media și a posibilităților de fraudare rămâne vocea majorității, este un mijloc democratic de cenzurare a acestei agende aberante. Rămâne de văzut în ce măsură ni se va mai da voie să ne hotărâm viitorul, odată ce oamenii treziți din procesul hipnotic vor deveni conștienți și se vor opune agendei globaliste.

Bogdan Radu Herzog este licențiat în Relații Economice Internaționale cu Studii în România şi în Statele Unite ale Americii (Rutgers University).

Fluxul de știri
0