Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Şor a fost arestat preventiv pe un termen de 30 de zile

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani a satisfăcut demersul procurorilor anticorupţie şi i-au aplicat primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, mandat de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Judecătoria Buiucani a decis, vineri, să-i aplice primarului oraşului Orhei, Ilan Şor, mandat de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile.

Magistraţii au satisfăcut demersul procurorilor anticorupţie, care l-au reţinut acum două zile pe Şor într-un dosar de escrocherie şi evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Protest în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest la Judecătoria Buiucani: sute de oameni cer eliberarea lui Ilan Şor

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că acest dosar este diferit de dosarul în care este învinuit ex-premierul Vladimir Filat.

Potrivit lui Beţişor, necesitatea arestului este dictată de riscul influenţării martorilor şi distrugerii probelor din dosar.

Avocaţii primarului au declarat că vor contesta decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel.

„Suntem indignaţi. Nu a fost prezentat nici un document şi argument pentru arestarea lui Ilan Şor. Nu există nicio bază juridică pentru arestul lui Ilan Şor. Prezumţia de nevinovăţie nu a fost amânată de nimeni”, a declarat avocatul Denis Ulanov.

Ilan Şor nu a fost prezent la pronunţarea deciziei, din motive de sănătate.

Fluxul de știri
0