Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest la Judecătoria Buiucani: sute de oameni cer eliberarea lui Ilan Şor

© Sputnik / Miroslav RotariProtest în susținerea lui Ilan Șor
Protest în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani examinează demersul procurorilor anticorupţie de a aplica pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor, mandat de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile.

CHIŞINĂU, 24 iun – Sputnik. Sute de orheieni şi chişinăuieni s-au adunat, vineri, în faţa Judecătoriei Buiucani, unde magistraţii examinează demersul procurorilor anticorupţie de a aplica pe numele primarului Orheiului, Ilan Şor, mandat de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile. 

„Jos mâna de pe Şor”. „Libertate primarului nostru”. „Jos procurorii corupţi”. „Daţi-ne primarul”. „Ilan Şor suntem cu tine”. „Îl vrem pe Şor acasă”. Cu aceste  lozinci au venit cetăţenii în faţa instanţei.

Клименко Валерий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mişcarea Ravnopravie: reţinerea lui Şor – o acţiune politică

„Vrem primarul nostru în libertate. Ilan Şor a făcut multe pentru noi. Ne repară drumurile, are grijă de bătrâni, copii. El trebuie să se întoarcă la Orhei, dar nu să fie reţinut”, au declarat protestatarii.

Directorul executiv al Mişcării social-politice „Ravnopravie”, Valerii Klimenco, a declarat la acest protest paşnic că reţinerea lui Ilan Şor este una politică.

„Suntem martorii înlăturării politice a unui politician tânîr şi de perspectivă cum este Ilan Şor, care în funţia sa de primar a făcut atâtea cât nu a reuşit să facă nimeni până la el”, a declarat Klimenco.

Ilan Şor a fost reţinut de procurorii anticorupţie acum două zile într-un dosar de evaziune şi spălare de bani. Avocaţii lui Şor au declarat că procurorii nu au prezentat nicio dovadă pentru reţinerea clientului lor.

Fluxul de știri
0