Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon despre Moldova şi UE: nu trebuie să alergăm după un tren în dezagregare

© La UEФлаги Евросоюза
Флаги Евросоюза - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova trebuie să ia aminte la alegerea britanicilor care, potrivit liderului Partidului socialiștilor, Igor Dodon, a pus „începutul sfârșitului” unui proiect de amploare, însă fără succes.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Liderul partidului socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, consideră că decizia majorității britanicilor care au votat la referendum pentru ieșirea Regatului Unit din componența UE înseamnă începutul sfârșitului pentru Uniunea Europeană.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Nigel Farage: Sper ca proiectul falimentar UE să se prăbușească!

Joi în Marea Britanie a avut loc un referendum pe această problemă. Rezultatele  au demonstrat că 54 la sută  sau peste 17 milioane de britanici doresc desprinderea de UE.

„Brexit" înseamnă începutul sfârșitului pentru UE, care este un proiect cu un trecut, dar fără viitor", a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe Facebook.

Potrivit acestuia, „pentru țările europene devine mai importantă propria suveranitate, păstrarea tradițiilor și a propriilor interese naționale decât beneficiile economice temporare pe care le aduce spațiul Shengen.".

„Moldova nu trebuie să fugă în urma unui tren care se desface și pierde vagoane. Să ne concentrăm pe Moldova și să învățăm să ne dezvoltăm cu forțele proprii.
Moldova are viitor!", consideră Dodon.

Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE la 27 iunie 2014. Ulterior, Parlamentul RM a ratificat acest document. Însă numeroasele sondaje desfășurate pe teritoriul RM au demonstrat că Uniunea Europeană își pierde popularitatea în rândurile cetățenilor.

Reprezentanții majorității de la guvernare au declarat mai devreme că țara noastră intenționează să depună cerere de aderare la UE în anul 2019.

Fluxul de știri
0