După BREXIT urmează FREXIT

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaВоздушный праздник, посвященный 100-летию ВВС
Воздушный праздник, посвященный 100-летию ВВС - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Marea Britanie a votat în favoarea părăsirii Uniunii Europene, partidul francez de extremă dreapta Frontul Național cere organizarea unui referendum similar și în Franța.

CHIŞINĂU, 24 iun — Sputnik. Uniunea Europeană este din ce în ce mai "antidemocratică și brutală, scrie într-un mesaj publicat pe contul de twitter al partidului francez Frontul Național. La aceasta se mai adaugă și afirmația că Marea Britanie va "trăi bine", după ruperea legăturii cu blocul european.

Vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot, a scris pe contul său de Twitter că "Libertatea popoarelor câștigă întotdeauna în final! Felicitări Regatului Unit", adăugând "Acum este rândul nostru #Brexit #Frexit".

Дворец Мира в Гааге - Sputnik Moldova
Extrema dreaptă din Olanda propune un referendum privind apartenența la UE

Pe aceeași pagină de socializare, președinta Frontului Național, Marine Le Pen, a scris, "Victoria libertății! Așa cum cer de ani de zile, acum trebuie organizat un referendum similar în Franța și în celelalte țări din Uniunea Europeană".

Anterior, președinta Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat că dacă va câștiga alegerile prezidențiale din Franța de anul viitor, va demara imediat negocierile cu Bruxelles cu privire la o serie de probleme de suveranitate, inclusiv moneda unică. Dacă negocierile nu au un rezultat favorabil, ea va cere alegătorilor să susțină ieșirea din UE, în cadrul unui referendum, a mai spus ea.

Fluxul de știri
0