Extrema dreaptă din Olanda propune un referendum privind apartenența la UE

© Sputnik / Артур Александров / Accesați arhiva multimediaДворец Мира в Гааге
Дворец Мира в Гааге - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După anunțarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie, euroscepticii olandezi par dispuşi să beneficieze de acest precedent, îndreptând și țara lor spre „ieșirea” din componența UE.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Geert Wilders, liderul partidului de dreapta „Partij voor de Vrijheid" — PVV (Partidul pentru Libertate), cheamă la organizarea unui referendum cu privire la apartenenţa țării la Uniunea Europeană, transmite RIA Novosti cu referire la agenția Reuters.

„Vrem să răspundem pentru propria noastră țară, pentru banii noștri, granițele noastre, politica noastră migrațională. Olanda trebuie să obțină cât mai curând posibilitatea de a-și exprima părerea cu privire la calitatea sa de membru al Uniunii Europene", a declarat Geert Wilder.

Brexit themed beermats and magazines in JD Wetherspoon's pub, Edinburgh, Scotland. - Sputnik Moldova
BREXIT: subiectele unor dezbateri incendiare

În ajunul alegerilor generale care vor avea loc în martie anul viitor, Wilders este politicianul cu cea mai mare popularitate în țară. Acesta a promis să organizeze un referendum, dacă va câștiga alegerile.

Potrivit ultimelor sondaje, 54% dintre locuitorii țării optează pentru desfășurarea referendumului.

La scrutinul de joi din Marea Britanie, conform ultimelor date, au învins susținătorii Brexit-ului, depășind pragul de 17,1 milioane de voturi din partea alegătorilor.

Fluxul de știri
0