Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Achizițiile publice în RM vor avea loc de acum înainte în baza regulilor OMC

© Ministerul Economiei al Republicii MoldovaOctavian Calmîc la Geneva, OMC
Octavian Calmîc la Geneva, OMC - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul General adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, David Shark, a apreciat înalt angajamentele asumate de către Republica Moldova, menționând că Acordul va facilita integrarea economiei naţionale în sistemul mondial de comerţ.

CHIȘINĂU, 23 iun Sputnik. Republica Moldova și-a asumat noi angajamente în cadrul CMC. Este vorba despre ratificarea de către țara noastră a Acordului Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind achizițiile publice.

Ministerul Economiei a anunțat că instrumentul de ratificare a documentului a fost prezentat la 22 iunie curent, la sediul OMC, de către o delegație a Guvernului Republicii Moldova.

La ceremonia respectivă au fost prezenți reprezentanții a 164 de state membre.

”Directorul General adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, David Shark, a apreciat înalt angajamentele asumate de către Republica Moldova, menționând că Acordul va facilita integrarea economiei naţionale în sistemul mondial de comerţ şi și va contribui la ajustarea politicilor comerciale naționale la parametrii piețelor internaţionale de desfacere”, se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Octavian Calmîc - Sputnik Moldova
Ministrului Calmîc promite să facă mai uşoară viaţa antreprenorilor

În opinia ministrului moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, ”impactul aderării Republicii Moldova la Acordul Organizației Mondiale a Comerțului privind achiziţiile publice va avea efecte sporite asupra asigurării unui climat investiţional transparent şi eficient pentru ţara noastră”.

Ministrul moldovean a mai spus cu această ocazie că „noua Strategie de achiziţii publice pe care a iniţiat-o Guvernul Republicii Moldova va facilita atât procedurile administrative de depunere  a dosarelor on line, cât şi va combate corupţia şi birocraţia în procesul de organizare a licitaţiilor la nivel naţional”.

Fluxul de știri
0