Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrului Calmîc promite să facă mai uşoară viaţa antreprenorilor

© Sputnik / Мирослав РотарьOctavian Calmîc
Octavian Calmîc - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei va reduce cu cel puțin 25% numărul total de acte care reglementează activitatea de întreprinzător și licențe. Cel puţin asta a promis ministrul de resort, Octavian Calmîc, la o întâlnire recentă cu reprezentanţii câtorva companii străine.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. Ministerul Economiei a propus, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii unor companii străine, reducerea numărului total de acte ce vizează activitatea de întreprinzător şi licenţe cu cel puţin 25 la sută din numărul lor actual, informează serviciul de presă al ministerului de resort.

министерство экономики ministerul economiei - Sputnik Moldova
Ministerul Economiei susţine o iniţiativă importantă pentru mediul de afaceri

În acest sens, mai menţionează sursa, a fost instituit un grup de lucru care va analiza şi va propune pentru abrogare ordinele interne şi actele de reglementare care nu au argumentare legală. În timpul apropiat vor fi abrogate circa 100 de astfel de acte.

„În ceea ce privește îmbunătățirea mediului de afaceri, ministrul Economiei a menționat ca prioritate diminuarea presiunii instituțiilor de control asupra antreprenorilor prin instituirea moratoriului pe controale, scutirea start-up-urilor de controale pe un termen de 3 ani, eliminarea barierelor administrative și instituirea ghișeurilor unice în comerțul intern și autorizațiile în construcții”, se spune în comunicatul Ministerului Economiei.

Totodată, Octavian Calmîc a subliniat că deja au fost analizate 416 acte și s-a constatat necorespunderea mai multor dintre acestea cu principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător.

Fluxul de știri
0