În cazul unui BREXIT, dezlipirea de UE va fi de durată, sau nu va fi deloc

© AFP 2024 / Chris J RatcliffePro-Brexit flags fly from a fishing boat moored in Ramsgate on June 13, 2016.
Pro-Brexit flags fly from a fishing boat moored in Ramsgate on June 13, 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă britanicii vor vota la referendumul din 23 iunie pentru ieşirea Marii Britanii din componenţa Uniunii Europene, Parlamentul de la Londra ar putea să nu ţină cont de această opţiune publică.

CHIŞINĂU, 18 iun — Sputnik. Marea Britanie va părăsi UE abia la 2 ani după un vot favorabil la referendumul din 23 iunie. Parlamentul poate bloca ieşirea din UE, scrie Mediafax.

A worker answers a telephone in the office of Brexit group pressure group Leave.eu in London, Britain. - Sputnik Moldova
Panică: Brexitul înseamnă colapsul capitalismului

Mai mulţi experţi invocă faptul că, în cazul unui BREXIT, procesul de ieşire a Regatului Unit din componenţa Uniunii Europene ar putea dura mai mult de doi ani, deoarece acest proces trebuie negociat, iar Marea Britanie mai este şi parte a mai multor tratate internaţionale, fapt ce ar îngreuna acest proces.

Mai mult, rezultatele referendumului nu sunt obligatorii din punct de vedere legal, iar Parlamentul britanic ar putea bloca ieşirea Marii Britanii din UE, însă este puţin probabil să nu să se ţină cont de votul cetăţenilor, pentru că guvernarea ar risca pierderea următoarelor alegeri legislative.

Alegătorii britanici sunt chemaţi la urne pe 23 iunie pentru a stabili dacă Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene ori va părăsi Blocul comunitar.

Potrivit sondajelor de opinie în ultimele săptămâni grupul politic favorabil ieşirii din Blocul comunitar a avut un oarecare avans în opţiunile de vot.

Fluxul de știri
0