Avertizare prelungită: Cod Galben de caniculă încă trei zile

© Photo : DSEcort
cort - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Națională de Meteorologie prelungește avertizarea cod galben de caniculă. Perioada 23-25 iunie va fi marcată de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat în mai multe regiuni din România.

CHIȘINĂU, 23 iun — Sputnik. În cursul zilei de 23 iunie, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară, transmite ANM.

„Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade", menționează sursa citată.

Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Bilanțul inundațiilor: 4 morți, 400 de sinistrați și 164 de localități distruse

În intervalul 24-25 iunie, în Banat, Crişana, Maramureş, sudul Olteniei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menține la fel caniculară. Temperaturile maxime se vor menține frecvent în jur de 35 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie și podiș, iar indicele temperatură — umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În zonele montane şi submontane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Fluxul de știri
0