Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocații lui Șor: am fost luați prin surprindere

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În timp ce procurorul Adriana Bețișor insistă asupra faptului că există un temei rezonabil pentru reținerea lui Ilan Șor, avocații acestuia afirmă contrariul. Ei au declarat că procurorii s-au lăsat influențați de unele campanii de presă, în loc să se bazeze pe fapte și pe probe.

CHIȘINĂU, 22 iun – Sputnik. Avocații lui Ilan Șor au declarat miercuri, după reținerea pentru 72 de ore a acestuia, că au fost luați prin surprindere de decizia procurorilor.

Avocatul Denis Ulanov a calificat acțiunile procurorilor drept nefondate și ilegale.

Илан Шор сделает Оргеев экономически-привлекательным городом - Sputnik Moldova
Societate
Ilan Șor s-a prezentat la CNA

”Nicio probă nu există pentru temeiurile pentru care a fost reținut Ilan Șor. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că procurorii se lasă influențați de presă, care speculează pe marginea unei pretinse implicări a lui Șor în unele scheme ilegale. Procurorii nu ar trebui să se conducă de lozincile unora, ci de fapte și de probe, pe care azi nu le-am văzut”, a declarat Ulanov.

Avocatul a ținut să sublinieze că ”unele persoane influențează opinia publică, iar procurorii, se pare, iau în considerare campaniile mediatice care îl vizează pe Ilan Șor.

”Suntem siguri că judecătorii nu vor accepta arestul. Clientul nostru a colaborat cu ancheta din prima zi. Nici un argument forte nu stă la baza procesului verbal de reținere”, a mai spus avocatul, care a promis să facă și alte declarații după ce instanța de judecată se va pronunța asupra reținerii și arestării lui Șor.

Anterior, procurorul Adriana Bețișor a specificat faptul că Ilan Șor are calitatea de bănuit, iar decizia de reținere a acestuia a fost luată după ce au fost examinate materialele solicitate de peste hotarele țării.

”Informațiile pe care le-am obținut de peste hotare, analizele financiare și economice, toate acestea au servit drept temei rezonabil de a fi aplicată această măsură preventivă. În continuare, vom cere arest pentru un termen de 30 de zile. Ne bazăm pe probatoriul pe acest caz. Dar vă rog să nu faceți speculații, or noi o să revenim la subiect și o să vă informăm pe parcursul anchetei”, a declarat procurorul.

Fluxul de știri
0