Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câţi ani de puşcărie vor cere în instanţă procurorii pentru Filat

© Photo : Igor VzorovТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit procurorilor ex-premierul Vladimir Filat riscă maximum 15 ani de închisoare pentru corupere pasivă şi 7 maxim – pentru trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 9 ian – Sputnik. Pedeapsa maximă pe care o riscă ex-premierul Vladimir Filat învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare este de 22 de ani de puşcărie. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O zi din viaţa ex-premierului Filat în celulă

„În cazul în care instanţa va statua asupra vinovăţiei învinuitului Filat, acesta riscă pentru corupere pasivă de la 7 la 15 ani de închisoare, şi respectiv pentru traficul de influenţă care i se încriminează de la 3 la 7 ani de închisoare”, a declarat procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

Magistraţii au prelungit marţea trecută mandatul de arest preventiv pe numele lui Filat cu încă 90 de zile. Astfel, ex-premierul va mai sta închis în celula Penitenciarului nr. 13 cel puţin încă până la jumătatea lunii aprilie. 

O parte din învinuirile aduse de procurori lui Vladimir Filat au fost trimise în judecată la 22 decembrie. Instanţa de fond a început deja să examineze dosarul. La 15 ianuarie, la Judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedinţă de judecată. 

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015. El are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.


Fluxul de știri
0