Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a promis că va face premierul Pavel Filip până la finele lunii iulie

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sunt aspectele principale în activitatea Cabinetului de Miniştri.

CHIŞINĂU, 22 iun – Sputnik. Până la această etapă am implementat 68 la sută din acţiunile prevăzute în agenda de reforme, iar până la sfârşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută, miercuri, în cadrul unei întrevederi la Guvern cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James D. Pettit.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: după reforma APC, va urma şi cea administrativ-teritorială

Premierul a menţionat că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sunt aspectele principale în activitatea Cabinetului de Miniştri.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces.

”În general suntem satisfăcuți cu pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor”, a declarat  James D. Pettit.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, au abordat aspecte ce țin de consolidare a relaţiilor dintre cele două state, precum şi despre pregătirea pentru negocierea unui Acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

Fluxul de știri
0