Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia, între „partener strategic” și „amenințare geopolitică”

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Federația Rusă rămâne partenerul strategic al Republicii Moldova, potrivit proiectului noii strategii de securitate națională, care a fost examinat la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Dar, în același timp, documentul ia în calcul și “interesul geopolitic sporit al Rusiei în această zonă”.

CHIŞINĂU, 21 iun — Sputnik. După ședință, președintele Comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, Veaceslav Untilă, a confirmat că, potrivit documentului, Rusia rămâne partenerul strategic al țării noastre. Dar Untilă a precizat că proiectul strategiei urmează să fie aprobat de Guvern, după care și adoptat de Parlament, iar calitatea Rusiei de partener strategic al Republicii Moldova ar putea să fie modificată.

Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
NATO, cu ochii pe Strategia de securitate a Moldovei

Veaceslav Untilă a declarat că el a vorbit în fața membrilor Consiliului, punctând care sunt amenințările la adresa securității naționale, între care "războiul informațional, interesul geopolitic sporit al Rusiei în această zonă, problema din sistemul bancar, criza economică, securitatea energetică".

Untilă a afirmat că Strategia prevede și asigurarea securității informaționale, care urmărește de fapt diminuarea influenței posturilor de televiziune rusești asupra consumatorilor de informații din Republica Moldova. Dar, a precizat Untilă, strategia nu prevede închiderea unor posturi străine de televiziune din țara noastră.

Potrivit lui Untilă, strategia ar urma să fie adoptată de Parlament în această sesiune, adică până la plecarea deputaților în vacanță, și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2017.

Fluxul de știri
0