Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAK a semnat un memorandum cu România privind investigarea accidentelor aviatice

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comitetul Interstatal de Aviație a comunicat că a semnat un memorandum cu Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România în vederea prevenirii accidentelor aviatice cu implicarea navelor aeriene civile.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Comitetul Interstatal de Aviație (în rusă — MAK) și Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) din România au semnat un acord cu privire la înțelegerea reciprocă în domeniul investigării și prevenirii accidentelor aviatice cu implicarea aeronavelor civile, transmite MAK.

„Părțile și-au exprimat satisfacţia în legătură cu semnarea acestui acord și speranța în colaborarea de mai departe în scopul sporirii securității zborurilor din cadrul aviației civile ale ambelor părți", se spune în comunicat.

Totodată, se menționează că au fost efectuate lucrări de colaționare și analiză a datelor registratorului combinat de bord (FDR/CVR) în legătură cu investigarea cauzelor prăbușirii elicopterului Ka-32A care s-a produs în 2012 pe teritoriul României și care s-a soldat cu moartea a cinci membri ai echipajului, cetățeni ai Ucrainei.

Fluxul de știri
0