Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova vrea să învețe de la România cum se construiesc locuințele sociale

© Sputnik / Rodion ProcaСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții ministerului de resort din Republica Moldova vor studia experiența românească în realizarea programelor de construcție a locuințelor sociale și vor realiza un schimb de bune practici, în acest sens.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) al Republicii Moldova și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) din România vor colabora în vederea promovării politicii de construcție a locuințelor sociale.

Primarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Aproape toate blocurile locative din Orhei vor fi reparate capital

Serviciul de presă al ministerului moldovean de profil notează că în acest context, șefa Direcției locuințe a MDRC, Olga Serbinos, și Iunona Lungul, managerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile social vulnerabile din Republica Moldova, vor efectua în perioada 21 — 23 iunie curent o vizită de studiu în România.

Reprezentanții MDRC vor studia experiența românească în realizarea programelor de construcție a locuințelor sociale și vor realiza un schimb de bune practici, în acest sens.

Potrivit sursei, în cadrul vizitei de studiu vor avea loc întrevederi cu reprezentanții MDRAP și cu cei ai Agenției Naționale Locuințe (ANL).

Discuțiile participanților se vor axa pe elaborarea proiectelor/programelor, colaborarea și cooperarea cu alte autorități, precum și forma de organizare a instituției, regulamentul de organizare și funcționare, realizările.

Fluxul de știri
0