Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape toate blocurile locative din Orhei vor fi reparate capital

© orhei.mdPrimarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei
Primarul Ilan Şor la Hramul oraşului Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a anunţat că în primăvara anului curent vor demara ample lucrări de reparaţie a blocurilor locative din oraş.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Primarul oraşului Orhei a luat o decizie, potrivit căreia peste 100 de case cu etaj din localitate urmează să fie reparate capital. Despre această decizie informează serviciul de presă al primăriei Orhei.

Sursa a specificat că nu va fi vorba doar de unele intervenţii superficiale.

Установка лифта в жилом доме. Архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În blocurile locative din Orhei vor fi schimbate lifturile

În cel mai recent raport de activitate, primarul Orheiului, Ilan Şor, a vorbit despre iniţierea reparaţiilor capitale a blocurilor de locuit, menţionând şi faptul că multe dintre ele se află într-o stare  deplorabilă şi prezintă un adevărat pericol pentru locuitori. De asemenea, el a mai spus că starea în care se află la ora actuală aceste construcţii ştirbesc din frumuseţea oraşului.

Edilul a mai menţionat că această iniţiativă va fi implementată în regim de urgenţă.

„O problemă stringentă a oraşului ţine de casele de locuit multietajate, aflate în gestiunea fondului locativ. În urma unui studiu de fezabilitate şi evaluări complexe efectuate am constatat că peste 100 de case se află într-o stare deplorabilă. Din aceste considerente, am luat decizia ca aceste case să fie supuse, urgent, lucrărilor de reparaţie”, a spus Ilan Șor.

Potrivit primăriei Orhei, lucrările de reparaţie vor începe în luna aprilie a anului curent. Vor fi antrenate mai multe echipe de constructori şi specialişti în domeniu, care vor efectua lucrări masive de reparaţie atât în interior, cât şi la exteriorul caselor.

Fluxul de știri
0