Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Şor oferă detalii despre noua doctrină a partidului pe care îl va conduce

© Sputnik / Мирослав РотарьИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Mișcarea social-politice „Ravnopravie” va deveni un partid social-regional, a declarat noul lider al formaţiunii, Ilan Şor, ales în această funcţie duminica trecută cu unanimitate de voturi.

CHIŞINĂU, 20 iun — Sputnik. Noul președinte al Mișcării social-politice „Ravnopravie”, Ilan Şor, a declarat că formaţiunea pe care o va conduce trebuie să devină un partid social-regional. 

Duminică, 19 iunie, în cadrul şedinţei Consiliului Mișcării social-politice „Ravnopravie”, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost ales  unanim în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

„Da, nu există o astfel de doctrină în niciun manual de politologie. Însă viața reală și politica reală sunt mult mai bogate decât orice manual”, a declarat Ilan Şor.

Liderul formaţiunii a subliniat că noțiunea de partid „social-regional” definește cel mai bine obiectivele propuse.

Potrivit Programului Mișcării social-politice, „Ravnopravie” va fi un partid pro-moldovenesc, care va pleda pentru păstrarea, dezvoltarea și consolidarea statalității, suveranității și unității Republicii Moldova. Un alt deziderat al formaţiunii este şi crearea unui stat social.

Илан Шор - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Şor va conduce Mişcarea „Ravnopravie"

Un alt obiectiv al mişcării este de a obține compensarea facturilor la utilități, achitate de către populație. „Ravnopravie” va pleda pentru învățământul gratuit și acordarea de locuințe sociale tinerilor care provin din familii cu venituri mici.

Formaţiunea se pronunță pentru crearea unei societăți cu posibilități egale pentru toți cetățenii, indiferent de naționalitatea acestora şi pledează pentru crearea unei națiuni civile unice.

„Ravnopravie” consideră de o importanță vitală dezvoltarea producției industriale.

„Doar identificarea noilor capacități de producere proprii, întâi de toate în regiuni, ne va permite să creăm noi locuri de muncă și să contribuim la revenirea în țară a lucrătorilor migranți”, se menţionează în textul Programului.

„Ravnopravie” va accelera dezvoltarea regiunilor, prin descentralizare, delegarea autorității de la centru către regiuni, dar și va insista asupra consolidării rolului pe care îl au reprezentanții autorităților locale în structura de stat.

În domeniul politicii externe, „Ravnopravie” consideră că drumul Moldovei este un drum al prieteniei atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Serviciul de presă al Mișcării social-politice „Ravnopravie” a precizat pentru Sputnik că, până în luna august, vor fi elaborate și prezentate societății Programul Mișcării și Planul de acțiuni pentru viitorul apropiat.

Fluxul de știri
0