Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Şor va conduce Mişcarea „Ravnopravie"

© Sputnik / Мирослав РотарьИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul şedinţei extraordinare a Mişcării „Ravnopravie" a fost realeasă conducerea, a fost luată în dezbatere noua strategie de dezvoltare a formaţiunii politice şi planul acţiunilor pentru următoarea perioadă.

CHIŞINĂU, 19 iun — Sputnik. Cunoscutul om de afaceri din Moldova, primarul oraşului Orhei Ilan Şor, a fost ales duminică în calitate de lider al Mişcării „Ravnopravie", transmite corespondentul Sputnik.

Ravnopravie - Sputnik Moldova
Politică
„Ravnopravie" va convoca şedinţa extraordinară a Consiliului Mişcării

Decizia respectivă a fost adoptată în unanimitate de membrii Consiliului formaţiunii, care întruneşte reprezentanţi ai diferitor naţionalităţi care locuiesc pe teritoriul Moldovei.

După cum a declarat Şor, la moment „Ravnopravie" are şansa istorică de a reveni în prim-planul politic al ţării şi a pretinde la rezultate electorale importante.

Noul lider al Mişcării a afirmat că realizările obţinute de formaţiunea politică în administrarea oraşului Orhei îi va permite să conteze pe succes şi la scară naţională.

„Ravnopravie" se poziţionează în calitate de forţă moderată de centru-stânga, care pledează pentru consolidarea statalităţii Moldovei, respectarea drepturilor şi intereselor tuturor grupurilor etnice care locuiesc pe teritoriul ţării, creşterea rolului statului în susţinerea categoriilor vulnerabile ale populaţiei", a declarat Şor pentru Sputnik.

Fostul şef al formaţiunii, Valerii Klimenko, va conduce Consiliul Executiv al Mişcării „Ravnopravie".

La 30 octombrie, în Moldova urmează să aibă loc alegeri prezidenţiale. Forţele de opoziţie din Republica Moldova pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0