Testemiţanu: arbitrajul i-a jucat festa României

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaФутбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Франция - Румыния
Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Франция - Румыния - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul vicepreşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal Ion Testemiţanu a declarat corespondentului Sputnik Moldova că a rămas mulţumit de jocul selecţionatei României din meciul de debut al turneului EURO-2016.

CHIŞINĂU, 12 iun — Sputnik. În meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal selecţionata Franţei a învins, cu o diferenţă foarte mică, echipa României. Toate momentele importante ale meciului au avut loc în repriza a doua. Scorul a fost deschis de atacantul gazdelor, Olivier Giroud, însă după 8 minute Bogdan Stancu a valorificat un penalty. Ambele episoade au stârnit dezbateri în rândul experţilor şi suporterilor.

Футбол. Церемония жеребьевки чемпионата Европы 2016 - Sputnik Moldova
Preşedintele FMF: România şi Rusia sunt capabile de surprize la EURO-2016

În primul caz este vorba de contactul între atacantul francez cu portarul selecţionatei României şi probabil francezul ar fi încălcat regulile d ejoc. În cel de-al doilea caz discutabilă este decizia arbitrului de a acorda lovitura de la 11 metri. Soarta meciului a fost decisă în ultimul minut al timpului regulamentar din cea de-a doua repriză. Eroul principal a devenit Dimitri Payet, care a marcat în favoarea echipei franceze.

„Ceea ce am văzut eu mi-a plăcut foarte mult. Echipa României joacă bine. În primul meci arbitrajul a jucat un rol important. Atunci când Franţa a marcat primul gol, arbitrul nu a văzut fault asupra portarului. Aceasta a influenţat rezultatul", a spus Testemiţanu.

Specialistul este convins că, în pofida înfrângerii, România are perspective bune la acest turneu pentru că a arătat un joc demn în primul meci.

„Am observat tactică, fotbaliştii sunt mobili şi agresivi. Ei au tot ce este necesar pentru o victorie. Cred că ei au şanse suficiente pentru a sări de grupe", a mai spus Testemiţanu.

Fluxul de știri
0