Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O primărie din RM va compensa cheltuielile de transport public. Detalii

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaTransport public, copii, pasageri, oraș
Transport public, copii, pasageri, oraș - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul prevede inclusiv eliberarea cardurilor pentru circulația în transportul public pentru toți locuitorii, iar etapa finală va culmina cu punerea în circulație a celorlalte mijloace de transport.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Începând cu data de 1 iulie curent, la Orhei va începe să funcționeze sistemul transportului public social. Serviciul de presă al primăriei Orhei menționează că proiectul transportului public gratuit a fost promis în campania electorală de primarul Ilan Șor.

Илан Шор - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Şor va conduce Mişcarea „Ravnopravie"

Potrivit primarului orașului, prima etapă a proiectului va fi implementată începând cu data de 1 iulie. De acesta vor putea beneficia deţinătorii de carduri sociale.

Sursa citată a precizat că este vorba de peste 6 mii de pensionari și reprezentanţi ai altor pături sociale din Orhei, care vor primi lunar compensații pentru utilizarea transportului public. Această compensație este de 48 de lei, adică echivalentul a 2 călătorii în fiecare zi și 16 călătorii gratuite pe lună.

Cea de a doua etapă a proiectului constă în reînnoirea parcului local de transport public. Începând cu luna august, pe străzile orașului vor fi puse în circulație primele 6 mijloace de transport noi.

Cea de-a treia etapă, care urmează a fi implementată în toamna anului curent, va consta în eliberarea cardurilor pentru circulația în transportul public pentru toți locuitorii din Orhei.

Etapa finală va culmina cu punerea în circulație a celorlalte mijloace de transport.

Fluxul de știri
0