Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituţională va decide ce drepturi trebuie să aibă Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав Ротарьконституционный суд curtea constituțională
конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM va depune în câteva zile o sesizare la Curtea Constituţională prin care va cere anularea Legii cu privire la statutul municipiului Chişinău, votată vinerea trecută în lectură finală de deputaţi.

CHIŞINĂU, 20 iun – Sputnik. Consilierii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) au declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că vor contesta la Curtea Constituţională Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău, votată vinerea trecută în lectură finală de deputaţi.

„Noi considerăm că această lege este ilegală. Orice decizie luată în baza acestei legi va fi contestată şi documentată. La cele 600 de dosare despre care se vorbeşte că le are primarul, va mai avea multe altele. Credeţi-mă va veni timpul când va trebui să răspundă pentru toate fărădelegile pe care le face în oraş”, a declarat consilierul PSRM Ion Ceban.

Примар Кишинева Дорин Киртоакэ в день свадьбы с Анишоарой Логин - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul i-a dat mână liberă lui Chirtoacă

Potrivit acestuia, contestarea PSRM la Curtea Constituţională va fi depusă în câteva zile. În această sesizare, PSRM va cere anularea respectivei legi.

PSRM a mai făcut un demers către preşedintele Nicolae Timofti ca să nu semneze decretul de promulgare a Legii cu privire la statutul municipiului Chişinău. De asemenea, socialiştii anunţă că vor acorda consultanţă tuturor cetăţenilor ca să ştie cum să acţioneze în cazurile în care le sunt încălcate drepturile în municipiul Chişinău.

Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău acordă mai multe împuterniciri primarului capitalei. Printre acestea, dreptul edilului de a numi, fără a consulta CMC, viceprimarii.

Fluxul de știri
0