Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Plimbare cu barca în Karelia: furtuna a răpit viața a 13 copii

© Пресс-служба МЧС по Республике Карелия / Accesați arhiva multimediaВ Карелии во время турпохода погибли дети
В Карелии во время турпохода погибли дети - Sputnik Moldova
Abonare
Avionul cu corpurile neînsuflețite ale copiilor decedați în urma furtunii de pe Seamozero din Karelia a decolat spre Moscova. Luni, în capitală va avea loc identificarea cadavrelor. În urma cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal au fost reținute patru persoane.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Participanți la tabăra de întremare pentru copii "Parcul-hotel Seamozero", au fost prinşi de furtună pe când se aflau în bărci pe un lac. Grupul de turişti care se afla pe lacul Seamozero din Karelia era format din 51 de persoane, dintre care patru maturi.

Duminică seara, Comitetul de Investigaţii din Rusia a comunicat că au fost găsite 14 cadavre ale celor decedați. "Toți aceștia sunt minori care se odihneau în tabără, nascuţi în 2002-2004. Printre cei decedați nu se află maturi ", a comunicat reprezentantul oficial al Comitetului, Vladimir Markin.

Водолаз - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tragedie pe Prut: două moldovence au murit

Ulterior, comisarul pentru drepturile copilului pe lângă preşedintele Rusiei, Pavel Astahov, a comunicat că a fost găsit al 15-lea cadavru al unui adolescent decedat.

Însă, guvernatorul Kareliei, Alecsandr Hudilainen, a dezminţit în cadrul unei şedinţe din noaptea spre luni informația cu privire la decesul a 15 copii.

"Au decedat treisprezece copii. Cel de-al paisprezecelea deocamdată nu a fost găsit", a precizat el

Luni este declarată zi de doliu în Karelia și Moscova de unde provenea grupul de copii care se odihneau în tabără.

© Пресс-служба МЧС по Республике КарелияMai mulţi copii şi-au pierdut viaţa în Karelia în timpul unei excursii
Mai mulţi copii şi-au pierdut viaţa în Karelia în timpul unei excursii - Sputnik Moldova
Mai mulţi copii şi-au pierdut viaţa în Karelia în timpul unei excursii
Fluxul de știri
0