Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania nu vede cu ochi buni exerciţiile NATO în Europa de Est

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером
Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful MAE al Germaniei consideră că este greşit să se creadă că demonstrarea ostentativă a forţei la frontiera estică ar fi de natură să consolideze securitatea.

CHIŞINĂU, 19 iun — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniai, Frank-Walter Steinmeier, a criticat exerciţiile internaţionale Saber Strike, care se desfăşoară în Ţările Baltice, şi a chemat la dialog şi cooperare cu Rusia, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

„Ceea ce nu ar trebui să facem acum, este să tensionăm situaţia prin demonstraţii de arme şi strigăte războinice. Greşeşte cel care consideră că paradele simbolice de tancuri ale Alianţei la frontiera de est consolidează securitatea", a declarat diplomatul într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии. Exerciții militare NATO, Spring storm în Estonia - Sputnik Moldova
Lavrov: Rusia nu intenționează să atace vreo țară membră a NATO

Potrivit lui Steinmeier, „este extrem de periculos să îngustm viziunile spre aspectul militar şi să căutăm salvarea în politica de intimidare". El a menţionat că disponibilitatea pentru apărare trebuie să evolueze în paralel cu disponibilitatea pentru dialog şi cooperare. Şeful MAE al Germaniei consideră că este necesar „de a implica Rusia la responsabilitatea de parteneriat internaţional".

Exerciţiile Saber Strike sunt desfăşurate de comandamentul forţelor terestre ale SUA în Europa. În cadrul acestora participă aproximativ 10 mii de militari din 13 ţări NATO şi ţări partenere: Estonia, Danemarca, Marea Britanie, SUA, Letonia, Lituania, Polonia, Luxemburg, Norvegia, Franţa, Slovenia, Finlanda şi Germania. Unităţile de trupe participante sunt distribuite în cele trei ţări baltice.

Fluxul de știri
0