Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Rusia nu intenționează să atace vreo țară membră a NATO

© Sputnik / Сергей Степанов / Accesați arhiva multimediaВоенные учения НАТО Spring storm в Эстонии. Exerciții militare NATO, Spring storm în Estonia
Военные учения НАТО Spring storm в Эстонии. Exerciții militare NATO, Spring storm în Estonia - Sputnik Moldova
Abonare
„Sunt convins că toți politicienii serioși și corecți cunosc foarte bine faptul că Rusia nu va ataca niciodată vreo țară membră a Alianței Nord-Atlantice", a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Moscova nu va ataca niciodată vreo țară membră NATO, acest lucru este evident pentru toți politicienii responsabili, a declarat luni șeful MAE al federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Atitudinea noastră față de extinderea NATO și extinderea așa-numitului program de parteneriat NATO, cu amplasarea infrastructurii militare mai aproape de frontiera noastră, nu s-a schimbat. Doctrina securității noastre prevede clar că una dintre principalele amenințări la adresa securității este continuarea extinderii NATO spre Răsărit… voi sublinia, noi vedem ca amenințare nu însăși existența NATO, ci modul în care această alianță militară acționează practic", a spus Lavrov la conferința de presă de luni.

НАТО - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, invitată să participe la summit-ul NATO de la Varşovia

Potrivit acestuia, „pentru analiștii serioși nu există nici un fel de dubii că NATO își fundamentează acum acțiunile, după lovitura de stat din Ucraina, făcând referire la reacțiile noastre ca răspuns la încercările de a discrimina rușii din Ucraina, și inventând astfel un nou motiv pentru existența Alianței".

„Sunt convins că toți politicienii serioși și corecți cunosc foarte bine faptul că Rusia nu va ataca niciodată vreo țară membră a Alianței Nord-Atlantice. Nu avem nici un fel de planuri de acest fel. Eu cred că reprezentanții NATO cunosc foarte bine acest lucru, însă pur și simplu se folosesc de moment și de situație pentru a disloca cât mai multă tehnică și batalioane militare ca și garant al faptului că SUA vor urmări ca de obicei această situație", a spus Lavrov.

Fluxul de știri
0