Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru șochează: NATO nu ne vrea în NATO. Ce a zis despre Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariAnatol Şalaru Анатол Шалару
Anatol Şalaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, a răspuns vineri la o serie de întrebări ale deputaților. Acesta a venit în Parlament cu un raport, după ce socialiștii au înregistrat o moțiune simplă ce îl vizează pe respectivul ministru. El a explicat, între altele, natura relațiilor țării noastre cu NATO, dar și atitudinea sa față de Rusia.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, i-a asigurat pe deputații din Parlamentul Republicii Moldova că țara noastră nu este așteptată în NATO și că dânsul nu este dușmanul Rusiei.

”Să nu credeți că sunt dușmanul Rusiei. Mă întâlnesc frecvent cu atașatul militar al Rusiei. Am invitat militarii ruși să vină la 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale la Chișinău, dar și la 27 august, la Parada militară din Chișinău”, a ţinut să menţioneze ministrul Anatol Șalaru.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
O nouă moțiune: este vizat ministrul Șalaru. Ghimpu vrea probe

Totodată, Șalaru a declarat franc: ”nu vrem ca NATO și Rusia să-și rezolve problemele pe teritoriul Republicii Moldova. Nu trebuie să fim un poligon de testare pentru unii si pentru alții”.

Referindu-se la aderarea Republicii Moldova la NATO, ministrul a declarat:

”NATO nu vrea în NATO. Doar ne ajută să modernizăm Armata Națională”.

Lui Anatol Salaru i-au fost cerute explicații şi în privinţa muzeul ocupației sovietice inaugurat recent la Ministerul Apărării. Acesta a răspuns: ”nu învinuim poporul rus de crimele regimului sovietic. Poporul rus a avut de suferit ca și noi”.

Fluxul de știri
0