Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă moțiune: este vizat ministrul Șalaru. Ghimpu vrea probe

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiştii, care au promis anterior să vină săptămânal cu câte o moțiune simplă, au depus vineri o nou moțiune simplă care îl vizează pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Deputații socialiști au înaintat o nouă moțiune simplă. Documentul îl vizează pe ministrul Apărării Anatol Șalaru și întreaga activitate a conducerii Ministerului Apărării.

Moțiunea simplă înaintată de socialiști a fost depusă în timpul ședinței plenare din 2 iunie a Parlamentului, iar data dezbaterii acesteia urmează să fie decisă de Biroul permanent.

Anatol Şalaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru Șalaru a început numărătoarea inversă în funcţia de ministrul al Apărării

Spicherul Andrian Candu a reacționat la anunțul despre moțiune cu "proverbul" parlamentar ”nicio sesiune, fără moțiune”.

”Doar la noi nu trece nicio săptămână fără moțiune”, a spus Candu.

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a comentat inițiativa PSRM, declarând că ”acest ministru (Anatol Șalaru, n. red.) se ocupă și cu altceva, inclusiv în sânul partidului liberal”.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a intervenit prompt:

”Ați băgat mâna în sân și e ceva acolo? Dumneavoastră băgați mâna unde nu trebuie”, a declarat Ghimpu.

Liderul liberalilor i-a cerut lui Voronin probe. ”Politica e politică, dar e nevoie de probe. Probe și nu vorbe”, a punctat acesta.

În replică, Vladimir Voronin a declarat că problema lui Ghimpu este că în Armată coeficientul de credibilitate față de actuala conducere liberală de la Ministerul Apărării este foarte mic.

Prima moțiune simplă din seria promisă de socialiști o vizează pe Corina Fusu, ministrul Educației. Această moțiune încă nu a fost dezbătută de Parlament.

Fluxul de știri
0