Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Dramă la vânătoare în varianta ucraineană. Similitudini cu cea din Moldova

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaГорная система Карпаты
Горная система Карпаты - Sputnik Moldova
Abonare
Finalul aventurii vânătoreşti a unor înalţi funcţionari în Parcul Naţional din Zakarpatie aminteşte în multe privinţe de cazul „Pădurea Domnească" de la noi, singura diferenţă fiind că ucigaşul este un deputat, iar victima - un ofiţer de poliţie.

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnik. Un deputat ucrainean a omorât din imprudenţă un maior de poliţie în timpul unei partide de vânătoare pe teritoriul Parcului Naţional din Ujansk, regiunea Zakarpatie, informează vineri serviciul de presă al administraţiei regionale de stat.

Potrivit instituţiei, incidentul a avut loc vineri dimineaţa. Deputatul consiliului raional Velikoberezeansk din partea Partidului Radical (fost angajat al secţiei raionale de poliţie), Ivan Pseaika a mers la o partidă de vânătoare împreună cu un cunoscut de-al său, Mihail Secika (maior de poliţie, şeful sectorului de control a circulaţiei armelor şi muniţiilor în cadrul Departamentului principal a Poliţiei naţionale din regiunea Zakarpatie).

"În timpul vânîtorii, Pseaika şi-a împuşcat din imprudenţă camaradul, acesta murind pe loc", se spune în comunicat.

Комплексные состязания подружейных собак памяти Р.Калашникова, vânători - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Statistica neoficială a incidentelor la vânătoare în Moldova: până la 4 pe an

Guvernatorul regiunii, Ghenadii Moskali, a exprimat condoleanţe rudelor şi apropiaţilor celui decedat. Însă a atras totodată atenţia asupra încălcării legislaţiei de către participanţii la tragica întâmplare.

Guvernatorul a atenţionat asupra faptului că protagoniştii incidentului, care au atribuţie nemijlocită la organele de ocrotire a normelor de drept, şi ar fi trebuit în primul rând să vegheze la respectarea legii, practicau braconajul pe teritoriul parcului naţional ucrainean.
Guvernatorul a dispus investigarea circumstanţelor în care s-a produs tragedia, promiţând că vor fi luate măsurile cele mai drastice, deoarece în faţa legii toţi sunt egali.

Fluxul de știri
0