Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din arest la domiciliu, a ajuns iarăşi în izolator

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel le-a dat dreptate procurorilor şi a schimbat măsura preventivă pentru şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, Radu Blaj.

CHIŞINĂU, 17 iun — Sputnik. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, radu Blaj, a fost plasat în izolatorul CNA pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel, care a admis demersul procurorilor anticorupţie şi a casat încheierea din 3 iunie a magistraţilor Judecătoriei Buiucani privind plasarea funcţionarului în arest la domiciliu.

На Рышкановке обвалился участок земли - Sputnik Moldova
Societate
Surparea din sectorul Râșcani: ce au răspuns autoritățile

Şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei este învinuit într-un dosar de corupţie, alături de viceprimarul municipiului Chişinău Vlad Coteţ şi alţi funcţionari şi persoane fizice. Cauza penală a fost pornită pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru acordarea unor servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc.

„ Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro", menţionează sursa.

Amintim că la 25 mai au fost efectuate 12 percheziţii la domiciliu, în automobile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor.

Fluxul de știri
0