Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surparea din sectorul Râșcani: ce au răspuns autoritățile

© Sputnik / Мирослав РотарьНа Рышкановке обвалился участок земли
На Рышкановке обвалился участок земли - Sputnik Moldova
Abonare
Compania care construieşte blocul de locuit din sectorul Râșcani al capitalei, unde din cauza unei erori de inginerie s-a surpat terenul, a obținut autorizația doar cu un an în urmă, a comunicat un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Potrivit datelor Inspectoratului de Stat în Construcții, care au fost făcute publice miercuri în cadrul conferinței de presă la agenția Sputnik Moldova, după surparea terenului unde se construiește un bloc locativ (str. Miron Costin), antreprenorul a fost somat să înlăture pericolul producerii în continuare a alunecărilor de pământ.

На Рышкановке обвалился участок земли - Sputnik Moldova
Accidente
La locul surpării, lucrările de construcție erau interzise pentru 40 de ani

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Nicolae Surugiu, i-a comunicat corespondentului Sputnik că, după ce sectorul care prezintă pericol va fi adus într-o oarecare ordine, vor urma alte măsuri din partea Inspectoratului.

Potrivit lui Surugiu, prescripția Inspectoratului a fost expediată conducerii organizației de proiectare, SRL Baucom Grup care a obținut autorizația în anul 2015.

Potrivit fostului director al Institutului de proiectări în domeniul Apărării, Aleksandr Panov, în timpul desfășurării lucrărilor de construcție a clădirilor este necesar să fie angajat un reprezentant al supravegherii tehnice pentru ca acesta să poată evalua în ce măsură corespund lucrările efectuate parametrilor indicați în proiect.

„Un astfel de inspector, dacă activează în mod particular, trebuie să deţină un certificat eliberat de către organele de stat de profil", a adăugat Panov.

Anterior Panov a mai afirmat că, în pofida agitației care s-a iscat în legătură cu surparea pământului pe str. Miron Costin, nu face să fie bătută alarma legat de pericolul pe care l-ar prezenta stolnele de extragere a calcarului.

Fluxul de știri
0