Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist român: SUA ar dori o revoluție portocalie la Moscova

беспорядки, киев, рада
беспорядки, киев, рада - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cum Rusia nu poate fi atacată din exterior, având o armată foarte puternică, atlantiștii încearcă să creeze o prăbușire din interior așa cum au mai făcut de-a lungul istoriei în 1905 şi 1917, a explicat pentru Sputnik analistul Radu Bogdan Herzog.

CHIȘINĂU, 17 iunie — Sputnik. Motivația NATO de a aduce o brigadă multinațională în estul Europei arată că Occidentul urmărește să pună presiune pe liderii de la Moscova.

Miniștrii Apărării țărilor membre NATO, întruniți la Bruxelles, vor lua decizia privind „adaptarea prezenței" în România în jurul unei baze pentru o brigadă multinațională care va gestiona exercițiile militare, a declarat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Răzgândire la SOFIA. Bulgaria nu mai acceptă crearea flotei NATO la Marea Neagră

Agenția de presă Sputnik l-a contactat pe analistul Radu Bogdan Herzog ca să explice motivația expansiunii atlantiste în estul Europei. Potrivit acestuia, brigada multinațională face parte din strategia actuală a NATO de a se extinde spre est cât mai aproape de granițele Rusiei și de a pune în acest mod presiune politică pe liderii ruși, ale căror modalități de a reacționa sunt relativ limitate.

"Mi se pare interesant faptul că se vorbește de o brigadă multinațională, întrucât în operațiunile militare cu adevărat importante sunt implicate cu precădere trupe americane", a precizat Radu Herzog.

Analistul argumentează prin faptul că occidentul vrea să pună presiune politică pe liderii ruși ca să-i arate slabi în ochii est-europenilor și mai important, în fața propriei populații.

"Cel mai mult şi-ar dori o revoluție portocalie la Moscova. Cum Rusia nu poate fi atacată din exterior, scenariul occidental urmărește o prăbușire din interior cum a fost cea din 1905 sau din 1917", a subliniat analistul pentru Sputnik.

În plus, din punct de vedere istoric, englezii şi, prin extensie, atlantiștii au încercat întotdeauna să înfrunte cea mai mare putere continentală, Rusia, nu prin forțe proprii, ci ridicând un terț interpus. Această veche strategie, a concluzionat Radu Bogdan Herzog, este cu atât mai valoroasă acum când un conflict direct SUA — Rusia ar căpăta valenţe apocaliptice.

Fluxul de știri
0