Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Important: Elveția a luat o decizie finală privind aderarea la UE

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaOrașul Berna, Elveția
Orașul Berna, Elveția - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Camera Superioară a confirmat decizia adoptată anterior de Consiliul Național al Elveției. Această țară a depus încă în 1992 o cerere de aderare la Uniunea Europeană. Dar între timp lucrurile s-au schimbat radical.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Camera Superioară a Parlamentului Elveției a votat pentru retragerea cererii de aderare a țării la Uniunea Europeană, depusă încă în anul 1992, informează RIA Novosti, cu referire la Neue Zürcher Zeitung.

A worker answers a telephone in the office of Brexit group pressure group Leave.eu in London, Britain. - Sputnik Moldova
Panică: Brexitul înseamnă colapsul capitalismului

Majoritatea deputaților Consiliului Cantoanelor Elveției a susținut retragerea cererii. Împotriva aderării țării la UE au votat 27 de deputați, iar pentru păstrarea cererii s-au pronunțat 13 parlamentari.

Astfel, Camera Superioară a confirmat decizia adoptată anterior de Consiliul Național al Elveției.

Potrivit publicației elvețiene, decizia poartă un caracter simbolic, întrucât cererea și-a pierdut puterea după referendumul în cadrul căruia cetățenii au votat împotriva aderării Elveției la comunitatea europeană.

Fluxul de știri
0