Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mass-media: la SPIEF Rusia va da „un semnal” Occidentului

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПанельная сессия "Геоэкономика крупных инфраструктурных проектов" в рамках ПМЭФ
Панельная сессия Геоэкономика крупных инфраструктурных проектов в рамках ПМЭФ - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unor surse bine informate, mesajul va avea mai curând un caracter economic, și nu politic; în orice caz, nu va fi vorba de vreo concesie.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Rusia intenționează să utilizeze SPIEF ca platformă pentru a chema Occidentul la normalizarea relațiilor și restabilirea cooperării economice, scrie RIA Novosti cu referire la Bloomberg.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a îndemnat la acțiuni coordonate în numele creșterii economice

Potrivit datelor agenției, care se bazează pe surse bine informate, Rusia nu are de gând să propună în cadrul SPIEF vreo concesie în vederea reglementării conflictului ucrainean, care a dus la tensionarea relațiilor cu Occidentul și la impunerea sancțiunilor.

Însă Moscova va scoate în evidenţă posibilitățile pe care le poate oferi Rusia pentru businessul străin.

Se presupune de asemenea că accentul  va fi pus pe perspectivele instaurării unui climat economic mai favorabil în ţară.

„Un șir de țări din Europa abia așteaptă să revină la forma anterioară de dezvoltare a afacerilor. Partea rusă este la curent cu aceste predispoziții și își construiește foarte abil diplomația, profitând de disensiunile din cadrul UE", menționează Joerg Forbrig, directorul principal de programe al fondului german Marshall de la Berlin.

În cadrul Forumului, Rusia ar putea pune accentul pe posibilitățile de ameliorare a condițiilor pentru afaceri din contul reducerii dependenței bugetului de stat de industria gazelor și a petrolului; asigurării primatului legii; subvenționării businessului mic și mijlociu, precum și dezvoltării tehnologiilor în industrie.

Fluxul de știri
0