Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surpriză: Maia Sandu crede în potențialul guvernului dominat de PDM

© realitatea.mdMaia Sandu, președintele PAS
Maia Sandu, președintele PAS - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Educației din partea PLDM și actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, este de părere că în actualele condiții, când un centru de putere domină guvernarea, s-ar putea face multe reforme profunde, dacă ar exista voință politică.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Liderul PAS, Maia Sandu, și-a asumat pe deplin rolul de politician din opoziția extraparlamentară, care luptă pentru putere. Dânsa a criticat luni guvernarea pentru restanțele înregistrate la capitolul realizării planului de acțiuni privind implementarea Acordului de asociere RM-UE.

Maia Sandu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Război între Sandu și Năstase, înainte de prezidențiale

Critica adusă de Sandu actualei guvernări a fost dură și punctuală, dar elegantă. Singurul aspect pe care Maia Sandu nu l-a menționat a fost acel tertip specific tuturor politicienilor de opoziție precum că ”dacă noi am fi fost la guvernare, totul ar fi mers strună”.

Totodată Sandu a opinat că actuala guvernare, datorită faptului că este dominată de un singur centru de comandă, este în măsură să facă cele mai profunde reforme, care ar îmbunătăți situația din toate domeniile cheie.

Însă actuala guvernare, în opinia Maiei Sandu, nu are voință și doar mimează reformele.

Sandu a criticat starea de lucruri din justiție, din economie, din sistemul financiar-bancar, însă a salutat faptul că în luna iulie va veni în Moldova o misiune a FMI care va începe negocierile de semnare a memorandului lui cu Chișinăul.

Liderul PAS s-a referit, cum era de așteptat, și la candidatul unic al opoziției proeuropene. Potrivit dânsei, părțile implicate în procesul de identificare a acelui candidat unic încă nu au identificat mecanismul de selectare. Or, potrivit lui Sandu, viitorul prezidențiabil al opoziției proeuropene autentice trebuie să fie nu doar un bun profesionist, ci trebuie să poată aduna și numărul necesar de voturi pentru victoria mult râvnită.

Fluxul de știri
0