Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte incendii se produc zilnic în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПожар, ул. Сучевица 34/2
Пожар, ул. Сучевица 34/2 - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul anului, pompierii din Moldova au avut de luptat cu aproximativ 700 de incendii, care au luat numeroase vieți omenești, fiind vorba inclusiv de copii, și au provocat daune importante.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. De la începutul anului, în Moldova au avut loc 674 de incendii, în care și-au pierdut viața 62 de persoane, inclusiv șapte copii, arată datele Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE).

Astfel, în țară au loc zilnic în medie câte șapte incendii, iar o dată la trei zile acestea răpesc viața unui om.

Conferinţă de presă, Serviciul Situaţiilor excepţionale şi Protecţiei Civile - Sputnik Moldova
Societate
Trei ipoteze în cazul incendiului din centrul capitalei

Statistica putea fi şi mai dezolantă, dacă pompierii nu ar fi intervenit la timp într-un ultim caz, care a avut loc miercuri seara în comuna Trușeni, unde a luat foc o casă situată pe strada 31 august.

La locul incidentului au sosit două autospeciale. Specialiștii au constatat că focul a cuprins 90 de metri pătrați de spațiu locativ și s-a extins asupra a trei camere. În interior se afla stăpânul casei, în vârstă de 71 de ani. Din fericire, s-a reuşit salvarea acestuia.

Victima a fost transportată la Centrul Republican de Leziuni Termice. Bărbatul are leziuni termice de gradul 2 și 3 pe 10% din suprafața corpului.

Cauzele incendiului urmează a fi stabilite de inspectorii pentru supravegherea regulilor de securitate antiincendiară.

Fluxul de știri
0