Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A demisionat un director de școală. Avertismentul dur pentru cei rămași

© burritjoeДевушка пишет в тетради
Девушка пишет в тетради - Sputnik Moldova
Abonare
Pe lângă faptul că directorul unei instituții de învățământ a fost forțat să demisioneze pentru încălcări în administrare, au fost sesizate organele de drept, dar și comisia parlamentară de profil.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Ministerul Educației anunță că directorul unei școli profesionale a demisionat după ce au fost depistate mai multe încălcări în administrarea instituției de care acesta era responsabil. Este vorba despre Școala profesională nr. 10 din capitală.

În legătură cu acest incident, Ministerul Educației a emis un avertisment către toți managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei directori de la Casa presei, trimişi după gratii

Astfel, Ministerul Educației subliniază că continuă să prezinte rezultatele verificărilor efectuate la instituțiile de învățământ profesional tehnic privind corectitudinea gestionării banilor publici și a bunurilor patrimoniale.

Referindu-se la școala profesională nr. 10, Ministerul Educației anunță că a depistat multiple încălcări, cum ar fi asbsenteismul elevilor de la ore, angajarea salariaților în funcții ce nu corespund calificării din diplomă, emiterea certificatelor absolvenților care nu au promovat examenele de calificare, administrarea defectuoasă a mijloacelor bugetare alocate pentru întreținerea instituției, administrarea defectuoasă a mijloacelor speciale pentru întreținerea activității instituției, încălcarea prevederilor legale privind achizițiile de bunuri și servicii etc.

”Ca urmare a neregulilor disciplinare și ilegalităților comise la ȘP nr.10 din Chișinău, Direcția de profil din cadrul Ministerului Educației a solicitat inițierea procedurii de concediere a directorului instituției pe motivul managementului defectuos”, a anunțat serviciul de presă al Ministerului Educației.

Sursa mai notează că în legătură cu acest caz vor fi sesizate organele de drept, dar și Comisia parlamentară de profil. Ministerul Educației amintește că scopul controalelor efectuate în instituțiile de învățământ este de a spori calitatea educației și a asigura gestionarea corectă a banilor publici. Instituția susține că și-a propus să modernizeze învățământul profesional tehnic și să-l apropie de standardele europene, iar în condițiile unui buget auster nu va tolera încălcările financiare de acest gen și va reveni cu informații privind neregulile admise în alte instituții de învățământ.

Fluxul de știri
0