Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: fostul ministru al apărării vrea să-i ia locul lui Filat

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистр обороны Молдовы Виорел Чиботару
Министр обороны Молдовы Виорел Чиботару - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul doritorilor de a ocupa scaunul de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova este destul de mare. În cadrul formațiunii deja au avut loc discuții destul de dificile. Au ieșit la iveală și primele informații din culisele PLDM.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Fostul ministru al Apărării, analistul politic Viorel Cibotaru, vrea să fie președintele PLDM. Despre faptul că acesta și-a înaintat candidatura pentru a fi examinată la congresul din 18 iunie al formațiunii a declarat în exclusivitate pentru Sputnik deputatul liberal-democrat, Iurie Țap.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
Peste două zile Vlad Filat va pleca din PLDM

Totodată, Iurie Țap a subliniat că în cadrul conferințelor la nivelul filialelor PLDM au fost propuse și alte candidaturi, însă a refuzat să ofere alte nume.

Deputatul a ținut să sublinieze și faptul că aceste conferințe s-au desfășurat cu succes, iar formațiunea este pregătită pentru lucrările celui de al șaptelea congres extraordinar.

”În cadrul conferințelor teritoriale au fost nominalizate o serie de alte candidaturi. Dar totul va fi decis deja în cadrul lucrărilor congresului, care va examina toate potențialele candidaturi”, a precizat Iurie Țap.

Fiind întrebat dacă cererea lui Vlad Filat, care este cercetat într-un dosar de corupție, privind plecarea din formațiune ar putea să fie respinsă de congres, Iurie Țap a declarat:

”Să nu sărim peste etape. A fost numită data congresului și a fost stabilită ordinea de zi. Acum două săptămâni, Vlad Filat s-a pronunțat clar și răspicat pe marginea acestei chestiuni. În cadrul discuțiilor din interiorul partidului chestiunea la care v-ați referit nu a fost abordată. Nimeni nu a pus această problemă”, a spus deputatul.

”Discuțiile din cadrul partidului au fost dificile. Dar există toate premisele pentru a spune că acest congres se va desfășura cu bine, în sensul că vom avea o discuție principială și va fi ales președintele partidului, pentru a duce misiunea până la capăt”, a punctat Iurie Țap.

Fluxul de știri
0