Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peste două zile Vlad Filat va pleca din PLDM

© Vlad Filat/FacebookVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Congresul PLDM, care a fost amânat în repetate rânduri, se pare că va avea loc la 18 iunie curent. Forul ar urma să aleagă persoane noi în fruntea formațiunii politice.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Serviciul de presă al PLDM  a precizat că pe data de 18 iunie urmează să aibă loc Congresul al șaptelea extraordinar, care va alege organele de conducere ale partidului.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
PLDM anunţă lustraţie internă, un congres extraordinar şi se retrage în opoziţie

Corespondentul Sputnik a încercat să afle de la reprezentanții PLDM dacă evenimentul va avea loc într-adevăr și dacă este posibilă o nouă amânare. A fost de găsit doar deputatul Tudor Deliu, care a subliniat că evenimentul ar trebui să aibă loc așa cum a anunțat conducerea PLDM.

Totodată, Deliu a precizat că nu face parte din conducerea partidului, ci din conducerea fracțiunii, care sunt entități diferite. Însă deputatul ne-a informat că joi va avea loc o ședință a conducerii partidului, la care vor fi luate decizii privind organizarea și desfășurarea congresului.

La acest congres ar urma să fie anunțată demisia lui Vlad Filat din fruntea partidului și retragerea sa din PLDM. Cel puțin asta a afirmat politicianul la 27 mai 2016, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”În calitatea mea de președinte al PLDM, consider că, în cel mai scurt timp, trebuie de organizat congresul partidului. Congres care urmează să ajusteze Programul, Statutul, dar şi să ia decizii ce vizează conducerea partidului.

La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de președinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru.

Este o decizie conștientă şi sper că această hotărâre a mea va permite PLDM- ului să acționeze eficient, având o conducere funcțională. Sarcina noii conduceri a partidului este complicată, dar nu mai complicată decât cea care a fost în 2007”, a menționat Vlad Filat.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Politică
Filat, decis să părăsească PLDM

Până la ora actuală nu se cunoaște cine ar putea fi noul președinte al PLDM.

Anterior a fost vehiculat numele fostului premier, Valeriu Streleț, care a fost desemnat de Vlad Filat drept lider interimar al formațiunii.

Însă într-un termen foarte scurt Streleț practic a dispărut din spațiul public. Sursele Sputnik au declarat că acesta ar prefera să își caute de afacerile sale.

Alte figuri care sunt considerate drept potențiali candidați la șefia PLDM sunt deputații Vadim Pistrinciuc și Liliana Palihovici. A fost vehiculat, de asemenea, și numele lui Ion Sturza.

Există și presupunerea că în fruntea formațiunii ar putea fi promovată o persoană nouă, capabilă să asigure și finanțarea PLDM, dar care să-i fie loială lui Vlad Filat.

Fluxul de știri
0