Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, decis să părăsească PLDM

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat şi-a anunţat pe pagina de Facebook intenţia de a-şi depune mandatul de preşedinte al PLDM la apropiatul congres al formaţiunii.

CHIŞINĂU, 27 mai — Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat, care este cercetat penal în calitate de învinuit în dosarul fraudelor bancare, a decis să abandoneze formaţiunea pe care o conduce. El a făcut declaraţii în acest sens pe o pagină de socializare.

„În calitatea mea de preşedinte al PLDM, consider că, în cel mai scurt timp, trebuie de organizat congresul partidului. Congres care urmează să ajusteze Programul, Statutul, dar şi să ia decizii ce vizează conducerea partidului", se spune în mesajul lui Filat.

Acesta notează că a venit momentul când trebuie să fie luate decizii.

„La acest congres, eu îmi voi depune mandatul de preşedinte şi îmi voi suspenda calitatea de membru", a scris Filat.

Actualul lider al liberal-democraţilor şi-a exprimat speranţa că această decizie „conştientă" pe care a luat-o „va permite PLDM- ului să acţioneze eficient, având o conducere funcţională".
Filat a mai declarat că va continua să lupte pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

„Al vostru Vlad Filat" le-a mulţumit colegilor "cu care pe parcursul timpului am luptat, am muncit şi am realizat atâtea lucruri bune".

Partidul liberal-Democrat a fost constituit în anul 2007.

În octombrie 2015, deputaţii din Parlamentul RM au votat pentru suspendarea imunităţii parlamentare a lui Filat.

Din toamna anului trecut, acesta se află în arest preventiv.

Vladimir Filat este cercetat în calitate de învinuit în dosarul fraudelor bancare. El este suspectat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi abuz în serviciu cu obţinerea de foloase.

Fluxul de știri
0