Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"În pragul unei noi realităţi": La St Petersburg demarează al XX-lea forum SPIEF

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПодготовка к открытию Петербургского экономического форума
Подготовка к открытию Петербургского экономического форума - Sputnik Moldova
Abonare
La forumul din capitala de nord a Rusiei participă politicieni de seamă, finanțişti și oameni de afaceri din întreaga lume. Ei urmează să ia în discuţie viitorul G20, Uniunii Europene și Uniunii Euro-Asiatice, dar și noile realități și schimbări economice cu care se confruntă omenirea.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Participanții sunt întâmpinați de drapelele de stat a 60 de țări. Acesta este un forum jubiliar, cel de-al XX-lea, care va avea loc pentru prima dată la "Expoforum", una dintre cele mai mari platforme expoziționale din Europa de Est, şi nu la "Lenexpo", situat pe insula Vasilievski din St. Petersburg, unde se desfăşura în mod tradiţional.

Forumul economic internațional de la St.Petesburg, cel mai important eveniment de afaceri din Rusia, poate deveni în acest an cel mai scump din istoria sa. Bugetul SPIEF — 2016 se apropie de două miliarde de ruble, iar cota statului va constitui doar 2,1%.

Forumul bate recordul la numărul oaspeților din străinătate — 500 de companii străine, 10 mii de participanți. Sloganul forumului este: "În pragul unei noi realități economice".

Агентство и радио Sputnik стало международным партнером ПМЭФ - Sputnik Moldova
Rusia
Agenția și radioul Sputnik a devenit partener internațional al SPIEF

Întrunirea va fi reflectată de un număr record de reporteri — 2,6 mii de persoane din 46 de țări, 485 de reporteri reprezintă mass-media străine. Cele mai multe cereri au venit din Marea Britanie, SUA, Germania, Italia, China, Kazahstan și Japonia. În trei zile reporterii vor trebui să relateze despre 100 de evenimente.

La ședința plenară va participa în mod tradițional Vladimir Putin. Președintele Rusiei se va întâlni cu prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claud Juncker, cu secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, cu reprezentantul special al ONU pentru Siria, Steffan de Mistura. Este aşteptată de asemenea participarea președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, vicecancelarului Austriei, Reinhold Mitterlehner, vicepreședintelui Consiliului de Miniștri al Cubei, Ricardo Cabrisas Ruiz.

Pentru prima dată, în marja forumului va avea loc o conferință cu privire la dezvoltarea economică a Arcticii.

Fluxul de știri
0