S-a găsit epava avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaУчения по поиску и эвакуации космонавтов спускаемого аппарата на море во Владивостоке
Учения по поиску и эвакуации космонавтов спускаемого аппарата на море во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
Anchetatorii egipteni au anunţat că specialişti aflaţi la bordul unui vas care a participat la căutări au găsit epava avionului EgypAir, iar acum încearcă să schiţeze o hartă cu punctele în care se găsesc bucăţi din aeronavă.

BUCUREŞTI, 16 iunie — Sputnik. Avionul Airbus A320 zbura de la Paris la Cairo şi s-a prăbuşit pe 19 mai în Marea Mediterană, transmite TVR1.

Nava John Lethbridge, a companiei Deep Ocean Search, contractată de autoritățile egiptene pentru căutarea epavei avionului A320 al companiei EgyptAir, a fixat perimetrul în care se află fragmentele epavei avionului prăbușit în Mediterană, transmite RIA Novosti.

Egyptair - Sputnik Moldova
O nouă versiune a cauzei prăbuşirii avionului EgyptAir

Avionul avea la bord 66 de pasageri. Dintre ei, 30 erau egipteni, 15 erau francezi, 2 erau irakieni, 2 canadieni şi câte un pasager din Marea Britanie, Algeria, Belgia, Ciad, Kuweit, Portuglia, Arabia Saudită şi Sudan.

Ipoteza unui atac terorist nu este exclusă, însă Statul Islamic şi Al Qaeda nu au revendicat incidentul. Anchetatorii iau în considerare şi posibilitatea să fi fost o eroare umană sau o defecţiune tehnică. Sistemele computerizate ale aparatului au semnalat fum în toaleta de lângă cabina piloților, la fel şi senzorii au înregistrat fum şi în componentele electronice de sub aparatura de bord. Avertizarea a fost transmisă prin sistemul de comunicaţii prin satelit ACARS.

Pe 21 mai, armata egipteană a publicat primele imagini cu părţi din aeronava distrusă, iar pe 1 iunie a fost găsită cutia neagră a avionului.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 11.000 de metri când a dispărut de pe radar în spațiul aerian egiptean. Cauzele catastrofei sunt necunoscute.

Fluxul de știri
0