Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demarează reconstrucția traseului Hîncești-Leova-Cantemir, cu bani împrumutați

© Sputnikdrum
drum - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conform calculelor, un kilometru de drum va costa aproximativ 623 de mii de euro. Banii au fost oferiți sub formă de împrumut de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut miercuri prima întrevedere cu  reprezentanții companiei italiene “Serenisima”, care a fost selectată în urma concursului pentru a reabilita drumurile R34 și R9, precum și cu membrii întreprinderii “IRD Inginering Italia”, care sunt responsabili de supravegherea modului în care vor fi efectuate lucrările respective, anunță serviciul de presă al MTID.

Крест у дороги - Sputnik Moldova
Societate
În scurt timp va fi luată decizia privind crucile de pe marginea drumurilor

Potrivit instituției, urmează să fie reabilitate şoselele R34 – Hâncești – Leova – Cantermir și R9 Soroca-Arionești.

Primul drum va fi reparat în două etape. Prima porțiune de drum, din Hâncești până în raionul Leova, are o distanță de 42 de kilometri. Pentru reparație au fost alocați 28,6 milioane de euro.

Cea de a doua porțiune, din raionul Leova la Cantemir, are o lungime de 41 de kilometric și vor fi cheltuiți 24,3 milioane de euro.

Drumul R9 Soroca-Arionești are o distanță de 31 de kilometri și lucrările ne vor costa 17,9 milioane de euro.

MTID mai informează că această companie a fost angajată în urma concursului public să repare 114 kilometri de drum, iar costul contractului este de aproximativ 71 de milioane de euro. Conform calculelor, un kilometru de drum va costa aproximativ 623 de mii de euro. Banii au fost oferiți sub formă de împrumut de Banca Europeană Reconstrucții și Dezvoltare.

Fluxul de știri
0