Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile RM către moldovenii din Italia: veniți acasă, măi copii

© Ministerul EconomieiMoldoveni din diaspora, Italia
Moldoveni din diaspora, Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții diasporei moldovenești din Italia au avut ocazia să se întâlnească la Roma cu reprezentanții autorităților de la Chișinău, de la care au aflat ce oferte de afaceri și de investiții îi așteaptă pe cei care au de gând să revină în țară sau să-și investească prin intermediu rudelor banii în economia țării.

CHIȘINĂU, 15 iun  Sputnik. Ministerul Economiei anunță că, în perioada 13 – 17 iunie, la Roma se desfășoară un program de instruire pentru reprezentanții diasporei moldovenești. Evenimentul este organizat cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Este vorba despre un atelier, la care au participat 25 de reprezentanți ai diasporei.

Confederaţia Diasporelor Moldoveneşti - Sputnik Moldova
Politică
Un anunţ ca un avertisment: diaspora revine acasă

În cadrul acestui atelier, concetățenii noștri au fost informați despre schimbările pe care le fac autoritățile de la Chișinău în vederea îmbunătățirii climatului de afaceri și investițional.

Astfel, moldovenii care muncesc în Italia au fost informați despre faptul că în țară au fost simplificate procedurile de înregistrare și gestionare a afacerilor, iar ODIMM gestionează diferite programe, inclusiv Programul de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1, care are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale moldovenilor, care muncesc peste hotare, în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul atelierului reprezentanților diasporei le-au fost oferite și alte posibilități de suport pentru antreprenori, printre care Fondul de garantare a creditelor FGC, Programul Gestionarea eficientă a afacerii GEA și altele.

Ministerul Economiei subliniază că Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie PARE 1+1 are drept scop stimularea investirii economiilor în dezvoltarea afacerilor de către migranţi şi rudelor de gradul I ai acestora.

Până la moment, în cadrul programului au fost instruiţi peste 1300 persoane, acordate cca 750 granturi a câte maxim 200 mii lei. Din numărul total de granturi acordate, 30% sunt pentru tineri antreprenori.

Fluxul de știri
0