Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un anunţ ca un avertisment: diaspora revine acasă

© CDMConfederaţia Diasporelor Moldoveneşti
Confederaţia Diasporelor Moldoveneşti - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii diasporei moldoveneşti au anunţat că revin în patrie pentru a schimba lucrurile. Aceştia intenţionează să se constituie într-o mişcare politică.

CHIŞINĂU, 8 oct – Sputnik. Confederaţia Diasporei Moldoveneşti a publicat un mesaj în care se spune că „diaspora moldovenească încetează să mai fie doar o organizaţie care apără drepturile cetăţenilor moldoveni peste hotare și contribuie la păstrarea identității noastre naționale și culturale” şi„pornește pe calea formării unei forțe social-politice independente, care dorește schimbarea situației din Patrie”.

În mesajul Confederaţiei Diasporei Moldoveneşti se menţionează că începe „unificarea diasporei moldovenești într-o Confederație unică, într-o uniune a cetățenilor Moldovei care încearcă să întoarcă țării noastre și poporului ei libertățile democratice, drepturile sociale și o viață decentă”.

diaspora - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chișinău se desfășoară Zilele Diasporei

„Vrem să înțelegem dacă sutele de mii de lucrători migranți moldoveni au aliați adevărați în Republica Moldova, parteneri de încredere, care se gândesc la viitor! Contăm sincer pe o cooperare și colaborare cu toți patrioții Republicii Moldova”, se mai spune în documentul citat.

Totodată, în mesajul respectiv a fost subliniat şi că „astăzi Patria noastră, Republica Moldova, trăiește una din cele mai dificile și critice etape din istoria sa. De-a lungul mai multor ani se distrug temeliile economice, sociale și juridice ale statalității noastre. Prețurile și tarifele existente nu dau nici o șansă de supraviețuire majorității populației. Câștigarea mijloacelor chiar și pentru un trai modest, fie la oraș sau la sat, devine un lucru imposibil de realizat”.

Confederaţia le cere „tuturor partidelor politice să prezinte noi propuneri anticriză”, dar subliniază: „nu avem de gând să așteptăm următoarele alegeri, când din nou vă veți grăbi să mergeți în Rusia, Italia, Portugalia după voturile pământenilor voștri. Cerem un răspuns acum. Intransigența noastră vine din suferință și dintr-o dorință sinceră de a îndepărta Moldova de pe marginea prăpastiei, împiedicând căderea ei”.

Fluxul de știri
0