DIICOT: Microsoft România a făcut evaziune fiscală timp de zece ani

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Călin Tatomir, fostul director Microsoft România, a recunoscut în fața procurorilor DIICOT că a făcut evaziune fiscală în perioada 2004 - 2014 folosindu-se de firme fantomă și că a recomandat aceleaşi firme fantomă și lui Cezar Florin Golumbeanu, unul din acționarii Novensys arestat în același dosar.

BUCUREŞTI, 15 iunie — Sputnik. Andrei Ştefan Caunii, unul din asociații de la Novensys, a dat declarații împotriva lui Golumbeanu, relatează eranews.ro.

Операция правоохранительных органов Киргизии в Бишкеке, anti terorism - Sputnik Moldova
DIICOT susţine ca în România terorismul ar putea fi finanţat

Surpriza de proporții pentru procurori. Fostul șef al Microsoft România, Călin Tatomir, a recunoscut la DIICOT că a făcut evaziune fiscală între 2004 şi 2014 folosind firmele fantomă descoperite de inspectorii Antifraudă.

În referatul procurorilor DIICOT se arată că firmele SC CCT SRL şi SC CD SOFTWARE CONSULT SRL au întreprins relații comerciale fictive cu firmele SC.C.G. SWISS CONSULTING GRUP SRL Bucureşti, SC ARM IT & C PROMPT SRL Bucureşti, SC POLLO TRADING SRL Bucureşti, SC ASTRA TIPĂRITURI SRL Bucureşti şi SC CANTOR IT&C SRL Bucureşti.

„Acelaşi inculpat a confirmat că toate documentele justificative ale acestor contracte fictive au fost întocmite în fapt de către el folosind informaţiile publice de pe diverse site-uri de pe internet sau de pe serverele firmelor SC CCT SRL şi SC CD SOFTWARE CONSULT SRL la care avea acces nelimitat", spun anchetatorii despre Tatomir.

Fostul șef al Microsoft România a declarat procurorilor DIICOT că a recomandat grupul de firme fantomă coordonate de Valeriu Cristian Arsenie și lui Cezar Florin Golumbeanu, unul din acționarii Novensys.

Împotriva lui Golumbeanu a dat declarații unul din asociații lui de la Novensys, Andrei Ștefan Caunii. Serviciile de dezvoltare Software ale Sistemului,,Manual Meter Reading" a avut o valoare de 216.000 EURO fără TVA. Inspectorii Antifraudă arătau, în urma ridicării actelor, că acest proiect ar fi fost lucrat de una din firmele fantomă folosite de Golumbeanu în urma unui contract dintre Novensys și această fantomă.

Fluxul de știri
0