DIICOT susţine ca în România terorismul ar putea fi finanţat

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaОперация правоохранительных органов Киргизии в Бишкеке, anti terorism
Операция правоохранительных органов Киргизии в Бишкеке, anti terorism - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că a fost reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul DIICOT, deoarece există suspiciuni de finanţare a terorismului în România.

BUCURESTI, 25 mar — Sputnik.  La Centrul Militar Naţional, procurorul şef al DIICOT a avertizat că trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău, deoarece facem parte din Europa, relatează Mediafax.

Russian helicopters Mi-24p airstrike the terrorists' positions 20 km outside Palmyra - Sputnik Moldova
Elicopter moldovenesc, doborât de teroriști în Afganistan

Inspecţia Judiciară şi-a prezentat vineri raportul de activitate pe anul 2015. Evenimentul a fost organizat la Centrul Militar Naţional în prezenţa procurorului şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. În discursul său, procurorul a anunţat reînfiinţarea Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism deja existent.

„Există suspiciuni de finanţare de terorism, inclusiv în România. DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist", a declarat Horodniceanu.

Procurorul şef a mai adăugat că România, fiind parte a Europei, trebuie sa fie pregătită pentru ce e mai rău, chiar dacă în prezent suntem la nivelul albastru precaut. Biroul pentru Terorism a fost reînfiinţat după o pauză de doi ani şi va fi format din doi procurori. În zilele următoare urmează ca ordinul de reînfiinţare să ajungă  la CSM pentru a fi avizat.

 

Fluxul de știri
0