Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuror: judecarea cazului Filat se va încheia foarte curând

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 09.06.2016
Влад Филат 09.06.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Peste o săptămână începe etapa dezbaterilor judiciare și cea a susținerilor verbale în dosarul Filat. Avocații politicianului afirmă că procesul de judecată este o mascaradă.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Procurorul Adriana Bețișor a declarat marți, după o nouă ședință de judecată în dosarul Filat, că săptămâna viitoare încep dezbaterile judiciare în dosarul de învinuire a liderului PLDM de fapte de corupție.

Bețișor a mai subliniat că apărarea lui Filat a cerut marți ca instanța de judecată să dispună aducerea forțată a unor martori, însă aceste cereri au fost respinse de instanță.

Procurorul a respins și acuzațiile avocaților privind faptul că mai multe materiale din dosar ar fi fost introduse cu încălcări. Aceasta susține că și procesul verbal de audiere a lui Vlad Filat este anexat la dosar, chiar dacă avocații afirmă contrariul.

”Procesul verbal se află printre materialele dosarului, nu cum afirmă avocații domnului Filat. Partea apărării ar face mai bine dacă ar studia în detalii materialele din dosar, decât să facă asemenea declarații”, a mai spus Beților.

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Politică
Ghinion pentru Filat: martorul apărării a confirmat poziția acuzării

Totodată, ea a anunțat că săptămâna viitoare, mai exact marți, la ora 11.30, ar urma să înceapă dezbaterile judiciare, iar părțile trebuie să fie pregătite de etapa susținerilor verbale.

Procurorul a evitat să spună când ar putea să fie pronunțată sentința în cazul lui Vlad Filat.

La rândul său, avocatul Igor Popa a declarat că ședința de judecată de marți este ”încă o dovadă a faptului că acesta nu este un proces făcut prin prisma legii, dar mai degrabă o mascaradă”.

Igor Popa susține că a prezentat în fața judecătorilor probe care ar confirma necesitatea aducerii forțate a mai multor martori, însă instanța a respins toate aceste cereri.

În opinia lui Igor Popa, ar exista o serie de încălcări la întocmirea dosarului respectiv, însă ”mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la suprafață”.

Fluxul de știri
0