Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghinion pentru Filat: martorul apărării a confirmat poziția acuzării

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Bețișor a avut parte de o mare surpriză la ședința de judecată de marți pe marginea dosarului de corupție în care este învinuit fostul premier și liderul PLDM, Vlad Filat.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Potrivit procurorului Adriana Bețișor, singurul martor dintre cei șase citați de avocații lui Filat, care s-a prezentat marți la judecată, ar fi confirmat acuzațiile aduse de procurori, în loc să le combată.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat, în greva foamei. Iată motivul

Totodată, procurorul a anunțat că ședința a fost amânată din nou pe motiv că nu au fost audiați toți martorii apărării.

Referitor la aducerea forțată a martorilor, fapt asupra căruia insistă avocații fostului premier, procurorul a spus că partea apărării nu a prezentat nicio dovadă că aceștia sunt informați legal despre locul și ora la care ar trebui să se prezinte în fața judecătorilor și din acest considerent o asemenea solicitare nu poate fi satisfăcută.

La rândul său, avocatul Igor Popa a menționat că martorul audiat marți a fost președinte al unei ședințe la care au fost luate decizii investiționale privind emisia suplimentară de acțiuni la BEM.

”Martorul a confirmat că nu a fost influențat în niciun fel de Vlad Filat. El a votat alături de alte persoane care s-au pronunțat pentru decizia de emisie suplimentară a acțiunilor”, a spus Popa.

Avocatul a mai subliniat că, potrivit legislației Republicii Moldova, odată ce anumiți martori au fost acceptați să facă depoziții, instanța de judecată este obligată să asigure aducerea acestora la ședințele de judecată.

Fluxul de știri
0